• Izokinetička dijagnostika i rehabiliticija

O nama O nama

Cybex centar za izokinetičku dijagnostiku i rehabilitaciju je osnovan kao prva ustanova koja se bavi isključivo provođenjem biomehaničko izokinetičke dijagnostike i rehabilitacije lokomotornog sustava. Od osnivanja 1995. godine do danas je obavljeno oko 70.000 izokinetičkih testiranja i preko 200.000 terapeutskih izokinetičkih tretmana. Iskustvo ovakvih razmjera u ovom području medicine je dosta rijetko, obzirom da je malo centara koji se bave isključivo ovim usko specijaliziranim dijelom rehabilitacije.

Cybex centar raspolaže najvećom tehničkom bazom opreme, pet izokinetičkih aparata te opremom za druge oblike dijagnostike i rehabilitacije u ovom segmentu rehabilitacije. Vodeći stručnjaci Cybex centra su višekratno školovani u Švicarskoj. Danas je Cybex centar ustanova za prijenos znanja ( know how) za primjenu izokinetičkih metoda rehabilitacije i edukacijski centar za kadrove za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. U proteklom periodu je školovano više timova za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Vojvodinu.

Uz stručnu pomoć ovog centra započeli su radom kabineti za izokinetičku dijagnostiku i rehabilitaciju u: Općoj bolnici Koprivnica, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Lipik, Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice, Zavodu za rehabilitaciju djece oboljele od cerebralne paralize Goljak , Zdravstvenom zavodu Zdravje Ljubljana, CYK centru Banjaluka i Pokrajinskom zavodu za sport Novi Sad.

Cybex centar je preko 10 godina nastavna baza Visokog zdravstvenog učilišta u Zagrebu za smjer fizioterapije gdje naši stručnjaci vode dio nastave iz ovog područja. Cybex centar surađuje u programu diplomske i poslijediplomske edukacije polaznika slijedećih fakulteta: Fakultet elektronike i računarstva u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu , Kineziološki fakultet u zagrebu, Medicinski fakultet Zagrebu, a u suradnji sa FSB su bitno unaprijeđeni postupci liječenja problema lumbalne kralježnice i artroze kukova.

Korisnici usluga centra su državljani mnogih zemalja regije, Europe, ali i dalekih zemalja. Naš cilj je osposobiti što više ustanova za pravilnu primjenu ovakve tehnologije i smanjiti stopu invaliditeta uz povećanu sposobnost rada i kretanja na čemu i dalje svakodnevno radimo. Očekujemo da će izokinetička dijagnostika i rehabilitacija jednog dana biti i u hrvatskoj uobičajeni postupak u rehabilitaciji, a posebno prevenciji, čime će se i u nas moći bitno smanjiti poboljevanje, ali i bitno smanjiti troškove liječenja i bolovanja. Naša najjača referenca su rezultati u liječenju naših pacijenata, i na tom putu ćemo ustrajati.

Copyright © 2010 Cybex centar Sva prava pridržana.